Makaron z małopolski – Nitka rosołowa – 500 g

9,02  brutto

Makaron z małopolski – Nitka rosołowa – to makaron o średnicy 1,5 milimetra. Świetnie nadaje się do rosołu a także do przyrządzania spaghetti.

Opakowanie: 500g

SKU: 5901138073254 Kategoria:
Opis

Wszystkie makarony produkowane w Pawimex  bazują na recepturach naszych babć, są domowe, smaczne i wspomnieniami przywołują beztroskie dzieciństwo.

Makarony z Małopolski  2- jajeczne, 500 gramowe produkujemy w trzech formach: Nitka cienka, Nitka rosołowa, Serowy

Tu możesz kupić makaron: Nitka rosołowa. Pozostałe formy znajdziesz w naszym sklepie.

Przepis gotowania

Zagotować 4-5 litra wody na 500 g makaronu i lekko posolić. Wsypywać powoli, aby nie przerywać wrzenia wody. Gotować ok. 5 – 15 minut na dużym ogniu. Kilkakrotnie zamieszać po wrzuceniu do wody już w trakcie gotowania. Lekko twardy zdjąć z ognia i pozostawić na chwilę w wodzie. Następnie hartować przez dolanie wody do garnka. Odcedzić i gotowe.

Skład makaronu

mąka pszenna, świeże jaja, 9% woda.

W zakładzie jest stosowany aromat kurkumy.
Przechowywać w miejscu ciemnym, suchym, chłodnym i przewiewnym.

Wyprodukowano w Polsce.

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna / Energy / Energiewert1553 kJ / 371 kcal
Tłuszcz / Fat / Fett1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of which saturated fatty acids / gesättigter Fettsäuren0,4 g
Węglowodany / Carbohydrates / Kohlenhydrate74,2 g
w tym cukry / including sugars / darin Zucker2,2 g
Białko / Proteins / Protein12,3 g