Kluseczka Krakowska – Wstążka 1,5mm – 250 g

5,46  brutto

Kluseczka prawie domowa – Wstążka 1,5mm to pyszna propozycja do rosołu.

Opakowanie: 250g

SKU: 5901138073001 Kategoria:
Opis

Wszystkie makarony produkowane w Pawimex  bazują na recepturach naszych babć, są domowe, smaczne i wspomnieniami przywołują beztroskie dzieciństwo.

Makarony z grupy 3-jajecznych Kluseczka Krakowska – pomarańczowe opakowanie. Posiadamy trzy główne formy tego makaronu – wszystkie walcowane. Wałkowanie czyli  pas ciasta wyciśnięty przez maszynę odcinamy i przekładamy do walcarki aby rozwałkowała ciasto na żądaną grubość. Następnie ciasto przechodzi przez grzebienie tnące przez które wychodzą pocięte wstążki makaronu na odpowiednią długość i szerokość .

Kluseczka Krakowska 3-jajeczna występuje w trzech głównych formach: wstążki 1,5mm, 2,5mm, 5mm oraz dodatkowych kształtach: gwiazdka, muszelka, łazanka, zacierka, kolanko, kolanko duże (robak).

Tu możesz kupić makaron: Wstążka 1,5mm. Pozostałe formy znajdziesz w naszym sklepie.

Przepis gotowania

Zagotować 2,5 litra wody na 250 g kluseczek i lekko posolić. Wsypywać powoli, aby nie przerywać wrzenia wody. Gotować ok. 5 – 15 minut na dużym ogniu. Kilkakrotnie zamieszać po wrzuceniu do wody już w trakcie gotowania. Lekko twardy zdjąć z ognia i pozostawić na chwilę w wodzie. Następnie hartować przez dolanie wody do garnka. Odcedzić i gotowe.

Skład makaronu

mąka pszenna, świeże jaja, 13% woda , aromat kurkumy.

W zakładzie jest stosowany aromat kurkumy.
Przechowywać w miejscu ciemnym, suchym, chłodnym i przewiewnym.

Wyprodukowano w Polsce.

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna / Energy / Energiewert1590 kJ / 378 kcal
Tłuszcz / Fat / Fett1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of which saturated fatty acids / gesättigter Fettsäuren0,9 g
Węglowodany / Carbohydrates / Kohlenhydrate75 g
w tym cukry / including sugars / darin Zucker2,4 g
Białko / Proteins / Protein12,6 g