Wszystkie makarony produkowane w Pawimex bazują na recepturach naszych babć, są domowe, smaczne i wspomnieniami przywołują beztroskie dzieciństwo.
Makarony z Małopolski 2- jajeczne, 500 gramowe produkujemy w trzech formach: Nitka cienka, Nitka rosołowa, Serowy
Tu możesz kupić makaron: Nitka cienka. Pozostałe formy znajdziesz w naszym sklepie.
Przepis gotowania
Zagotować 4-5 litra wody na 500 g makaronu i lekko posolić. Wsypywać powoli, aby nie przerywać wrzenia wody. Gotować ok. 5 – 15 minut na dużym ogniu. Kilkakrotnie zamieszać po wrzuceniu do wody już w trakcie gotowania. Lekko twardy zdjąć z ognia i pozostawić na chwilę w wodzie. Następnie hartować przez dolanie wody do garnka. Odcedzić i gotowe.
Skład makaronu
mąka pszenna, świeże jaja, 9% woda.
W zakładzie jest stosowany aromat kurkumy.
Przechowywać w miejscu ciemnym, suchym, chłodnym i przewiewnym.
Wyprodukowano w Polsce.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna / Energy / Energiewert | 1553 kJ / 371 kcal |
Tłuszcz / Fat / Fett | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of which saturated fatty acids / gesättigter Fettsäuren | 0,4 g |
Węglowodany / Carbohydrates / Kohlenhydrate | 74,2 g |
w tym cukry / including sugars / darin Zucker | 2,2 g |
Białko / Proteins / Protein | 12,3 g |